Țara nimănui

Gata cu starea de euforie a frumosului. Picamărele din mijlocul bulevardului, bormașina vecinului de deasupra și lătratul câinelui de la 2 m-au trezit de-a binelea. Sunt în jegul de oraș numit București. Orașul pute. Pute a hoit. Nu mai sunt copaci înfloriți sub care să te ascunzi. Am dat o tură prin centrul vechi. De fapt am făcut slalom printre mese. Canapeluțe, perdeluțe, clemuțe…

Suntem mult în urmă. La noi nu există termenul de decent. Ori nu e nimic, ori e un jeg opulent.

Nu există autostrăzi, iar cei aproape 300 de fantastici km sunt periodic în reparație.

Nu există spații verzi. Există pietriș sau betoane. Sau mai rău, mochetă verde prin locurile de joacă.

Nu există politică. E doar circ de ochii prostimii.

Nu există economie. E țara nimănui. Și lista ar putea continua….

În anul de grație 2010 sunt sate fără apă curentă, fără electricitate. E o delăsare totală. Noi suntem de vină. Suntem scârbiți și căutăm să plecăm. Noi suntem chiar atât de puțini și nu contăm? Dacă mâine, oamenii ar ieși în stradă, dar nu cum ies acum, câte un autobuz de workări aduși din provincie și care joacă table în fața guvernului, dacă mâine ieșim cu toții, bugetari, corpo, șomeri etc și aruncăm cu ouă în parlament. Se va rezolva ceva? Nu. Nu are cine. Sistemul e mult prea putred. Conexiunile și interesele sunt atât de adânci încât nu ar avea cine să o ia de la capăt.

Avem nevoie de ajutor. De oameni din afara, de oameni cu putere care să înceapă să taie macaroana. Încet dar sigur. Dar nimeni nu cere revoluție. Nimeni nu cere schimbare radicală. Nu PSD, nu PDL, nu PCR, nu morții ma-mii lor cum se mai numesc!

Din partea mea, nu au decât să se spele cu ea pe cap! Oricum e muci!

Explore posts in the same categories: Polul sud, Unu ( 1 )

Tags: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 Comments on “Țara nimănui”


  1. Din zi in zi devine tot mai evident ca cine a avut glagorie a plecat demult din acesta tarisoara.


  2. Crezi ca o noua revolutie v-a schimba ceva? Iti spun eu ca v-a scoate la suprafata alti comunisti statuti si saraci…pentu a se imbogatii.

  3. maiahome Says:

    Dragilor,la varsta voastra (tineri si foarte tineri)nu mi-as face mari probleme.O sa va adaptati,trebuie sa va adaptati! Pe timpul lui Ceasca si eu am vrut sa plec ,nu s-a putut.Acum este mult prea tirziu.Altii,au platit cu inchisoarea sau cu viata acest vis.Acum voi macar puteti pleca,fugiti ,nu mai stati.Dumnezeu ai ajuta pe cei curajosi si destepti! Mult noroc!

  4. Evergreen Says:

    eu de plecat de tot nu pot pleca. sper sa vina oameni capabili (straini) la conducere si sa scoata tara din cacat. macar la 50 de ani sa traiesc in normalitate


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: