Cică Feisbuc

Acum mai bine de un an mi-am făcut cont pe feisbuc. Propriu și personal. Cică dintr-o dată mă căutau în disperare colegii de liceu să facem reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului.

Și cum află lumea că ai cont, dintr-o dată lumea vrea să deveniți prieteni. Cum cunoști oameni noi, te caută pe feisbuc să întăreasca prietenia. Cică acum am 98 de prieteni. Și câțiva în “pending”. Cum vine asta să-i pui pe oamenii care vor să-ți fie prieteni pe “not now”? Simplu. Cum vine asta cu “X-ulescu wants to  be friends?” Corect ar fi “X-ulescu wants to stare at your pictures and see what you do when you do nothing”. Și când nu faci nimic și pui poze să te dai mare, să arăti pe unde ai mai fost, cu cine, ce ai mâncat, ce ai băut, ce te-ai mai distrat, cum ți-ai pus pirostriile, ce muzici mai asculti, altii se simt obligați să placă ceea ce faci. Și dau like. Sau comentează.

Le arăți oamenilor unde te-ai născut, unde ai învățat, ce muncești, ce citești, ce gânduri ai, ce cool esti, ce om realizat ai ajuns în viață. Și pentru că ai o viață, o petreci pe feisbuc. Pentru că sunt oameni cu care nu te-ai văzut din liceu, acum e momentul să deveniti prieteni și să vă like-uiți. Pentru că sunt oameni cu care n-ai schimbat o vorba de o căruță de vreme dar te-au gasit pe feisbuc, puteți fi prieteni, nu? Pentru că oamenii sunt în mișcare, pleacă, vin,  bla bla, distanța, timpul, bla bla, ajungem să spunem scurt și sec like la o poza, la un gând.

Cum, nu ai cont pe feisbuc? Nu exiști! Vrem să vedem dacă suntem mai realizați decât alții, dacă dăm bine-n poze, ce-ai mai făcut. Îți editezi profilul..cine să te vada, cine nu, cine, ce poate să facă pe perete tău. Asta e cea mai tare! Dacă aș fi fost câine, m-aș pișa pe pereți! Dacă ai cont pe Feisbuc, mai scrii una alta pe perete.  Cică îți sugerează cu cine să fii prieten. Am văzut oameni cu sute de prieteni. Poate mii. Bogați oameni, nu?

Cică Feisbuc. Cică o mare condică pe care oamenii o semnează, un mare jurnal deschis, un mare ecran prin care ne privim, un mare lanț prin care vrem să credem că nu suntem singuri.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Exista viata dincolo de Antarctica

Tags: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 Comments on “Cică Feisbuc”

 1. mucalitul Says:

  Este in trend acum sa “traim” cu totul la vedere !
  Adica sa ne spalam “rufele” in feisbuc.
  ce ne vom face cind ne vom baga picioarele in el ???

 2. monica Says:

  o mare minciuna…

  eu am cont doar pt ca sunt niste oameni la care tin atat. initial nu dadeam add decat catorva persoane, acum sunt la fel de selectiva, dar nu se pot numi prieteni sunt doa caiva oameni..si atat!


 3. […] un ochi şi pe la ei: Cică feisbuc, Dimineaţă ploioasă, Dacă ai brusc că azi vei muri…,  Dreams, Memorii dintr-o cutie de […]

 4. Madelaine Says:

  Nu mai e de actualitate Feisbucu’, vine tare din urma Google Plusu, unde poti sa ai iar mii de prieteni, mii de cerculete de prieteni, mii de mii etc! 🙂

 5. papornitacuvorbe Says:

  uite aici ce spunea un jurnalist pe care nu îl apreciez în mod deosebit legat de facebook în urmă cu ceva vreme; mie mi se pare chiar de bun simţ articolul ăsta : http://www.ziuadecj.ro/editorial/facebook-sfarsitul-unei-ipocrizii-anuntate–61196.html

 6. pinguinulfurios Says:

  @papornitacuvorbe: Mi-a placut articolul. Atinge de fapt cam tot ce se ascunde in spatele retelelor de socializare si a conceptului romanesc de “sa moara si capra vecinului”
  @madelaine: De Google + abia acum am auzit de la tine. Pff, iti dai seama cum o sa fie oamenii aia cu mii de prieteni pe feisbuc, cu mii de prieteni pe Google +, cu mii de prieteni pe Tweeter sau cu mii de prieteni pe alte rahaturi de-astea?
  @monica: o mare fatarnicie
  @mucalitul: dupa ce ne bagam picioarele-n feibuc cu siguranta o sa fie alt site si mai tare de spalat rufe-n public.

 7. Evergreen Says:

  Am vreo 700 de prieteni din care stiu cativa 🙂 Multi sunt de pe blog. Imi place feisbucu, dar nu ma face sa cred ca nu-s singura… ba din contra.

  M-a ajutat sa vad oameni pe care nu i-am mai vazut de secole si sa tin legatura cu ei. E mai simplu asa, nu?

  🙂 e bun si rau feisbucu asta, depinde de utilizator


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: