Țigan, rom, rrom: tot un câcat

Introducere: Azi de dimineață am deschis cutia pandorei. Teve-ul. Numai bălării. L-am lăsat să meargă aiurea. Cică matinal de dimineață. Corect ar fi știrile de la ora 5 de la Pro Tv la ora 7 dimineata pe Antena 1. Cele mai des auzite expresii per minut erau: “au sunat la 112”, “oamenii legii”, “au deschis o anchetă”, “se caută vinovatul”, “trupurile neînsuflețite”, “viteza excesivă”, “concubina”, “pumn”, “cuțit”, “sânge”. Ați prins ideea.

Cuprins: Între reportajele cu violuri, accidente, mutilări, mai să scap cana de cafea din mână când aud știre de senzație: “Romii solicită modificare definiției cuvântului țigan din DEX“. Și nu numai. Vor scuze publice pentru discriminare. Detalii aici.

În loc de încheiere: Peiorativ, da’ mie cine-mi cere scuze că-i suport? Pe noi cine pula mea ne apără? Noi nu suntem discriminați că trăim printre ei? Prejudiciul nostru moral că-i avem lângă noi, printre noi, în blocuri, la colț de stradă, în tramvai? Atingerea demnității mele umane unde dracu e? Demnitatea mea că în preajma lor trebuie să țin de geantă sau că trebuie să traversez sau că nu pot să trec pe stradă că stau ca vitele-n drum și sparg seminte? Că cerșec pe unde apucă, că fură tot ce întâlnesc în cale, că sunt puși numai pe șmecherii și înșelăciuni, că nu produc nimic ci doar trăiesc din asigurări sociale, alocații și programe de integrare? Că distrug tot ce întâlnesc în cale? Nouă cine pula mea ne cere scuze? Pe noi cine morții măsii ne apără?  Pulea Spătaru’! Intergați țiganii! Apărați țiganii! Protejați-i! Și dați-le foc!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Bălării de pe la TeVeu

Tags: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 Comments on “Țigan, rom, rrom: tot un câcat”

 1. Ileana Cosanzeana Says:

  Donez o canistra de benzina! Mai contribuie cineva?

 2. mircea Says:

  Eu! Eu! kerosen, napalm, dinamita …. si chibrituri!

 3. papornitacuvorbe Says:

  e, hai, nu chiar la toţi, că sunt acolo şi un 5% care îşi văd de treabă; da’ poate mă lămureşte şi pe io cineva că dă ce nu-i bine “ţigan”, mîncaţi-aş, şi le trăbuieşte ca să li să zice “rromi”. că-n Franţa îs “gitanes”, în Anglia “gipsies”, în Spania “gitanos”, numa la noi tre să fie “rromi”? şi cum se pronunţă cheştia asta? r-romi???

 4. pinguinulfurios Says:

  @papornitacuvorbe: n-as putea sa pronunt r-romi din doua motive: 1. Nu-mi iese cuvantul pe gura. Orice-as face, tot tigan imi iese. 2. Sunt rrr-ita 🙂

 5. drstoica Says:

  Like. Asa, ca pe feisbuc, unde-ti place tie mult. 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: