Handmade

Azi am intrat în posesia cadoului de la Glory Box.

     

Și cu ocazia asta vreau să-i mulțumesc Andreei.Vă invit să aruncați o geană la ea pe blog. Multe lucruri interesante și deosebite!

În altă ordine de idei, am căscat și ochii pe la târgul I love handmade. Pe la tarabele de acolo. Și în timp ce-mi plimbam nădragii, am remarcat două lucruri: 1. mai toate chestiuțile de acolo sunt foarte ieftine și 2. mai pe peste tot aceleași idei, de păreau deja producție în serie: broșe de flori, mărgele de lemn etc.

Cred că conceptul de handmade tinde spre o uniformizare a ideilor. Sunt modele, tipare care prind la oameni. Lemn. Fimo. Plastic. Și multe bliz blizuri din metal. La fel și formele sau culorile. Ușor de asortat, de purtat. Prea puțină culoare. Prea puțină îndrăzneală. Chiar și așa, am văzut câteva lucruri drăguțe, îngrozitor de ieftine. Și știu ce înseamnă ca și investiție în materiale, dar mai ales în timp. De fapt, scopul e să se facă văzuți, toată lumea îți dă cărți de vizită și mai apoi își scot pâinea pe comenzi. Nu am auzit totuși pe nimeni să se fi îmbăgățit.

Handmade înseamnă creație. Nu înseamnă o broșă împachetată în punguță personalizată. Sau să pui un șnur la un pandativ produs în serie în China. Dar pentru asta și-au bătut capul economiștii pentru a demonstra elasticitatea cererii și a ofertei. În cazul creaților handmade acolo unde există cerere, există și ofertă. Și farmecul e că acolo unde există ofertă poți să formezi și cererea! O iau pe arătură.

Feel free!

Explore posts in the same categories: Polul sud

Tags: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 Comments on “Handmade”

 1. Andreea Says:

  Multumesc si eu pentru vizita!

  Din pacate sunt de acord cu parerea ta. Imi doresc sa cred ca eu ies putin din tiparul fimo-brose din flori, doar ca din cauza asta preturile mele sunt ceva mai ridicate (si parca nu destul) si ma mai si incapatanez sa nu las din pretul cerut. Este munca mea, mi-o respect, traiesc din asta si nu imi permit sa vand la preturi de nimic. Imi pare rau ca sunt totusi persoane care fac lucruri foarte faine, dar nu indraznesc sa ceara un pret … corect. Dar pret mic inseamna de multe ori si lipsa de motivatie, lipsa de inspiratie, creatie intr-un soi de serie, lucrusoare asemanatoare, simpla dorinta de a mai face niste bani de buzunar etc.

  Eu iti pot spune ca veniturile mele vin in cea mai mare parte din comenzi personalizate pe blog si la targuri de la cliente vechi care imi cunosc si imi apreciaza munca si mult mai putin de la persoane care vin la targ pentru lucruri ieftine.

  Eu am scris un articol despre pret in handmade si ce implica aici: http://www.glorybox.ro/2010/06/07/pretul-in-handmade-i/ si mi-am dorit sa fie citit atat de colegi de breasla, cat si de clienti. Partea de creativitate, curaj, indrazneala, culoare vine si cu timpul si experienta. Eu mai am muuuulte de invatat, dar imi vad propria evolutie de-a lungul timpului. Asa ca inseamna si experienta 🙂

 2. pinguinulfurios Says:

  @ Andreea: Just. Fiecare-si pretuieste munca. Si prin asta devine pretuit si de cei din jur. Si totusi, ma gandeam ca am o prietena care modeleaza in fimo. Si fiind si la inceput, cumva a trebuit sa se alinieze la preturile din piata. Abia de-si scoate banii de materiale. Pentru ca sunt acele productii pe banda rulanta . Dar noroc ca suntem diferiti. Ca discernem si gandim. Ca selectam si stim ce vrem si cum vrem. Ca totii invatam pe drum. Felicitari, tu chiar faci niste chestii foarte dragute!

 3. helou Says:

  Codite..?

 4. pinguinulfurios Says:

  @ helou: huh?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: