Îndreptați-vă copilul spre tenis

Una din întrebările pe care și le pun părinții este când ar trebui să ofere primele lecții de tenis copilului?

Seamăna mult cu noi, au culoarea părului nostru, au din trăsăturile noastre fizice, sunt activi și energici. Ar trebui oare să ne împărtășească și pasiunea pentru tenis? Probabil o vor face dacă vom ști cum să îi introducem în lumea acestui sport într-un mod atrăgător și ușor pentru ei.

În cele mai multe cazuri, părinții își inițiază copii în tainele fotbalului, jucându-se cu ei în fața blocului, la iarbă verde sau în curtea casei. De altfel, un mod excelent de a petrece timpul. Este o experiență amuzantă, ajută copilul să se apropie de sport și mai ales îl face interesat de jocul în sine.

   Dacă sunt un părinte pasionat de tenis, aș putea să fac același lucru cu micuțul meu, precum părinții care joacă fotbal sau alte jocuri cu mingea în curte? Bineînțeles! Și asta datorită echipamentelor pentru copii propuse de producătorii de echipamente de tenis. Acestea ne vor ajuta să începem primi pași în tenis. Cu toate acestea, scopul este apropierea copilului de tenis, distracția și petrecerea timpului împreună.

Rachetele de tenis pentru copii sunt ușoare și ușor de manevrat de către cei mici. Mingile sunt moi, ușoare și cu viteză mai lentă datorită materialelor folosite. Toate acestea încurajează posibilitatea de a pasa de mai multe ori mingea, fapt ce întărește încrederea și mărește nivelul de bunădispoziție ( extrem de important pentru început ).

Dar să fim sinceri. Copilașii nu sunt deloc interesați de explicațiile tehnice precum metodele de lovire a mingii, priza sau alte cunoștinte tactice. Ei vor doar să lovească mingea și să se joace.

Ce urmează: program organizat. Tot ce trebuie să facem e să mergem  la un club din orașul nostru ( în majoritatea orașelor există ) și să încercăm să îl înscriem pe cel mic la un antrenor profesionist.

De obicei în această fază există un sistem de pregătire bazat pe grupuri de copii unde cei mici vor întelege conceptul de echipă, grup organizat, vor lua cunoștință de anumite reguli se se vor distra cu prietenii învățând tenis. Este recomandat ca acest pas să fie făcut undeva în jurul vârstei de 6 ani.

Un antrenor profesionist de tenis ne spune: “Un copil poate să înceapă tenisul și la patru ani, dar este foarte important ca la această vârstă tenisul să fie o joacă pentru el. Niciodată un părinte să nu își dea copilul să facă tenis de performanță de la patru ani și în nici un caz să nu-l lase să lucreze cu un antrenor particular. La vârste fragede totul trebuie să fie o joacă, iar copilul trebuie să fie neaparat într-o grupă cu mai multi copii. Trebuie să joace tenis cu rachete mai mari, cu mingi de burete, totul să fie făcut în joacă”

Bineînțeles implicarea părintilor în evoluția copilului ca viitor campion de tenis este esențială. Chiar daca nu va ajunge să joace la nivel profesionist, micuțul va fi întodeauna recunoscător ca ați ales ca el să cunoască lumea tenisului.

Articol scris de Alex.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Polul sud, Unu ( 1 )

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 Comments on “Îndreptați-vă copilul spre tenis”


  1. Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

  2. Silviu Says:

    asa am inceput si eu din joaca….si apoi aveam 6 ore pe zi antrenamente :)….si am ajuns la performante 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: