Statutul de călător RATB

Am descoperit statutul de călător. Cu RATB – ul. Asta a fost visul meu de-o viață: să mă trezesc dis de dimineață și să aștept în mijlocul bulevardului un anume tramvai. Să inspir plumb și praf, să treacă pe lângă mine camioanele și să mă afume ca pe o bucată de ciolan. Și să aștept. Să aștept. Să stau acolo ca vita în stație câte un sfert de oră așteptând un anume mijloc de transport.

Un jeg. O relicvă obosită care abia își târăște mațele. Dar, în interior, colaje cu RATB – ul pulii. Cum să descoperi statutul de călător corect. Cum să alegi statutul de călător corect și fidel. Fidel? Fidel cui? ‘Tu-ți morții mă-tii!!!! Fidel jegului? Ruginei? Duhorii? Până și transportatorii de animale au nevoie de autorizație medico-veterinară și anumite condiții de efectuare a transportului. Dar cum noi suntem animale de cea mai joasă speță … suntem tratați pe măsură. Sunt convinsă că multe dintre mijloacele din dotarea RATB-ului nu ar avea aviz să transporte nici măcar o vidanjă.

Dar au vitele umane care trebuie să ajungă la fabrică. Care nu au mașini, nu au piste de bicicliști, nu au motor 😦 . Dar au RATB-ul metropolitan. Și card. Să-l înghită pe diagonală și să le stea în gât, așa cum ne stă multora dintre noi statutul de călător RATB.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Polul sud

Tags: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 Comments on “Statutul de călător RATB”

  1. depresie Says:

    Stai linistita ca nici in alte orase nu este mai decent. Indiferent cum s-ar numi firma respectiva. M-a amuzat site-ul lor. Firma de doi lei, site de doi lei. Bine ca au stegulete! Sa si le fluture undeva.

  2. pinguinulfurios Says:

    @ depresie: bine ai ajuns pe aici! RAT (Regia Autonoma de Transport) si initiala orasului, in cazul de fata Bucuresti … zice tot … traiasca sobolanii!

  3. Evergreen Says:

    ppfff… tramvaiele sunt vai mortii lor. daca la alte capitole am mai evoluat astea au ramas din epoca de piatra. 😦


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: