Târgul de handmade și nu numai

Duminică seara. Cu foamea-n glandă căutând o terasă prin Centrul Vechi, mă trezesc că-mi întinde o tanti în nas una bucată hârtie.  Un fluturaș. Hmm târg de produse handmade la Curtea Veche. Cu burta ghiftuită, mă îndrept spre locul cu pricina.

Ce să vă spun … Cuvântul de ordine: puțin. Puțin dezamăgită. Pe aleea de intrare de la Curtea Veche relativ puțini expozanți. Relativ puțină lume. Prea puține au fost chestiile care mi-au atras atenția în mod deosebit. De apreciat munca oamenilor, timpul și efortul depus, dar o scoică prinsă de un șnur la 15 lei … e cam japcă.  Or fi ele handmade, dar originalitatea ar fi baza la chestiile de genul ăsta.  Chestii mai interesante am văzut  la Alice și poate la încă vreo 2-3 expozanți. Mai jos câteva poze.

Aștept cu nerăbdare următoarele ediții. Sau alte târguri de gen. Aștept oameni cu idei, oameni cu imaginație și originalitate. Sper din suflet ca ideea de handmade să NU degenereze în kitch.

Și cum pornii agale iar la bătut străzile, pe Lipscani, în spatele BNR-ului printre paleții cu pavaje, cherestea, tomberoane și șanțuri am dat de o adunătură de acareturi, chinezisme, kitch-uri toate sub denumirea de târg de cadouri. De la pietre și pietricele la haine și statuii cu Budha și narghilele. Și papuci. Muulți papuci.

Singurul lucru bun a fost că le-am descoperit pe fetele de la Handmade Creations. Pentru că tot vorbeam de originalitate mai devreme, biju-urile făcute de ele arată fantastic. Flori, gărgărițe, vioară în diverse forme și combinații de culori! Nimic popos. Simplu, bun gust, imaginație. Poze și prețuri la ele pe blog.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Evenimente

Tags: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 Comments on “Târgul de handmade și nu numai”


  1. […] Târgul de handmade și nu numai Mon Jul 26, 2010 0:40 am Duminică seara. Cu foamea-n glandă căutând o terasă prin Centrul Vechi, mă trezesc că-mi întinde o tanti în nas una bucată hârtie.  Un fluturaș. Hmm târg de produse handmade la Curtea Veche. Cu burta ghiftuită, mă îndrept spre locul cu pricina. Ce să vă spun … Cuvântul de ordine: puțin. Puțin dezamăgită. Pe aleea de […] […]

  2. Evergreen Says:

    Parca am fost si eu anul trecut… mie mi se par handmade-urile toate la fel.


  3. Multumim pentru laude 🙂

  4. pinguinulfurios Says:

    @ Corina si Luciana: meritele sunt ale voastre 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: