Aho! Aho! Primiţi cu Mărţişorul?

Azi de dimineaţă m-am împiedicat de tarabele  improvizate pe trotuare. Deşi abia făceam slalom printre rahaţi, resturi de zăpadă şi bipezi care parcă abia acum învăţau să meargă, acum trebuie să -mi fac loc şi printre acareturile improvizate pline de chiciurile rămase de la sărbătorile anterioare de la pluşuri cu reni la bliz – bliz-uri. 

Aşa înţelegem Mărţişorul. Aşa înţelegem orice sărbătoare. De fapt care sărbătoare? Ne bucurăm că vine primăvara, că ies ghioceii, că înmuguresc copacii? Sau ne împotmolim în cadouri fade, goale, luate în grabă pentru că aşa trebuie? Acest aşa trebuie care mă scoate din pepeni! De ce trebuie? De ce nu pentru că aşa simţi? Şi pentru că simţim, de ce acum şi nu tot timpul?

Cred că iarna oamenii se plictiseau tare tare rău. Au inventat Moş Nicolae, Moş Crăciun, Revelionul, Sf Valentin, Dragobelele (uitat între timp), Mărţişorul, 8 Martie, Iepuraşul (despre el la timpul potrivit). Au inventat evenimente, au speculat, au profitat şi o vor face în continuare. Oferte la oferte la oferte prin magazine, super oferte la oferte la chestii muiereşti, la excursii, la sclipiceli exagerat de scumpe.

Dar ştiţi ceva? Nu am zărit pe tarabele alea ofertă la vodkă.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Exista viata dincolo de Antarctica, Unu ( 1 )

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 Comments on “Aho! Aho! Primiţi cu Mărţişorul?”


 1. vodka. ntz ntz. am vazut pe o taraba un mutunache prafuit si murdar. cre’ca era editia a treia.

  pffffffuai! si sunt urraate. io o sa iau flori. la ghiveci, daca am bani

 2. clarra Says:

  Eu cred ca sarbatorile in sine sunt foarte frumoase, daca intram in spiritul lor si le simtim in suflet. Doar ca marketingul s-a prins ca aceste sarbatori ne ating sufletul si a inceput sa se dea pe langa noi, mai intai timid, apoi din ce in ce mai puternic, pana a ajuns sa ne asfixieze.
  Totusi eu reusesc sa ma strecor pe langa marketing si sa ma bucur sincer de aceste sarbatori. Si iau si cadouri. Nu pentru ca trebuie, ci pentru ca-mi place. Cadouri frumoase, simple si dragi, alese cu sufletul.


 3. Pinguina, nu ai prins ideea, vodka este in sangele si pe buzele vanzatorilor ca sa reziste frigului.

 4. pinguinulfurios Says:

  @ Marius: aproape toți vânzătorii de acolo sunt căliți! Ei umblă de mici în picioarele goale cu mucii atârnând … dacă înțelegi


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: