Oameni vs animale

Pisoiul (care a comentat aici), parcă îmi citise gândurile. Am vrut să scriu și despre violența non fizică, numai că el a dat drumul la o idee care în realitate nu e de loc o gluma verbală.

Este după părerea mea mai usturătoare decât o palmă peste ochi. Pentru că prin cuvinte sunt aruncate cuțite ce rămân înfipte în inimă, în corp, în minte poate pentru mai mult timp. Pentru că lasă urme care nu pot fi acoperite de fondul de ten sau ochelarii de soare. Pentru că subjugarea mentală, ajunge să fie transformată în realitatea trăită. Apăsarea, tortura zilnică ajung să devină realități. Dacă-i spui unei femei zilnic, de ț-șpe mii de ori pe zi că e proastă, că e urâtă, că nu face aia bine, că ailaltă e așa … ajunge să credă. Se identifică. E ca o poezie memorată, întipărită care ucide personalitatea și caracterul. Manipularea celui lipsit de putere transformă pe cel de lângă el în victima și leguma propriilor temeri. Pentru că el ascunde neputința lui, ucide ceea ce este mai bun decât el din frică, din egoism, din temeri ascunse față de propria-i persoană. De aici până la o cafteală nu mai e decât un pas. Dacă oponentul contraatacă. Dacă nu este atât de proastă pe cât vrea el să o facă să fie iar jocul lui manipulator e eșuat, recurge la instinctele primare de dominare: bătaia.

Și totuși, noi suntem oameni. Ar trebui să ne diferențiem de animale măcar prin conștiință. Animalele se luptă pentru supremație și dominație. Dar se luptă cu adversari pe măsură, de același gen. Și odată cu victoria, lupta încetează. La oameni nu-i la fel. Ei se luptă doar cu cei pe care-i cred mai slabi decât ei și din păcate, o fac constant. Asta dacă cineva, nu se trezește și spune ca nu e poveste!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Exista viata dincolo de Antarctica, Unu ( 1 )

Tags: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 Comments on “Oameni vs animale”


  1. cei care simt nevoia sa fie violenti nu numai ca sufera de complexe de inferioritate, dar sunr si redusi mintal. pentru ca numai un idiot ar bate pe cineva net inferior ca forta fizica decat el.

  2. rebelu Says:

    violenta non fizica e mult mai perfida. lasa impresia ca se poate trece mai usor peste ea, dar e, poate, la fel de periculoasa. urmari sunt si de regula se vad peste ani.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: