Spor la zâmbet!

Clădiri  de sticlă. Birouri înghesuite. Corporatişti. Mulţi. Calculatoare, leptopuri, fax, imprimante, xeroxuri, telefoane.  Unii sictiriţi, unii mai puţin. Mulţi pupincurişti. Unii încruntaţi, unii zâmbitori.  Mai toţi au un lucru în comun: lucrează la patron – indiferent că-i român, franţuz, neamţ, conglomerat şi toţi, dar toţi – real sau nu –  sunt afectaţi de criză. Şefu ăl mare a tăiat bonusurile, bonurile de masă, team building-urile şi chiar salariile.

Şi totuşi mulţi se cred cool că lucreză la etajul şapezeci din clădirea turn şi umblă ţiplaţi în costum la cincizeci de grade. Ce nu au în comun aceştia cu unii funcţionari publici? La o scurtă analiză, mai nimic. Normal, funcţionarilor dacă nu le convine ceva hop în stadă şi fac grevă.  Şi au contract colectiv de muncă. Şi bonusuri. Pe care corporatistul nu o să le vadă în veci: spor de zâmbet, de xerox,  sau de condiţii. Şi nu orice mizilic, gen un bon de masă! Valoarea sporurilor primite depăşeau în unele cazuri salariul.  Sursa aici.

Oare dacă-i propun şefului să-mi dea primă de zâmbet – că-i ascult aberaţiile cu zâmbetul pe buze, sau că folosesc personal xeroxul fără să-i mai deranjez asistenta de la solitaire o să fie încântat şi receptiv?

Advertisements
Explore posts in the same categories: Exista viata dincolo de Antarctica

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 Comments on “Spor la zâmbet!”


 1. parca-ti si vad ”zambetul de serviciu”
  ca atunci cand cineva mananca o lamaie prin preajma ! 🙂

 2. rebelu Says:

  ” multi pupincuristi ”
  io zic ca toti sunt ( suntem? ) pupincuristi! asta de fapt e principala ” calitate ” a capitalismului. pupincurismul!
  cine nu ma crede sa urmareasca cu simt obiectiv filmele americane adica sa dea deoparte cracii si titele care abunda si sa vada ce sacrificii fac personajele din aceste filme ca sa-si pastreze locul de munca. pe linga aceste sacrificii pupincurismul e un deliciu!

 3. pinguinulfurios Says:

  Cred ca te uiti la prea multe filme…Ca de la lins de dos pana la prostitutie e ceva cale. Uita-te in orice firma la cei care stau pe langa sef, care rad la glumele lui proaste, care executa fara sa cranceasca, dar care nu ar fi in stare sa iasa cu el la o bere fara sa discute (numai) despre munca.


 4. nu cred ca-ti da. zi merci ca ai job. io tot caut ca tampita si nimic…

  io nu rad la glumele tampite. nici nu zambesc. cre’ca de aia sunt somera.

  :)))

 5. pinguinulfurios Says:

  Eu stiu singur ca nu-mi da prima! Dar nu te demobiliza cu jobul…ca am trecut si eu prin asta si stiu cum e! Multa bafta si zambeste! Indiferent de situatie!


 6. Buna, nu vrei sa treci pe domeiu propriu? Mai exact pe domeniu .info COMPLET GRATUIT. Pentru mai multe detalii intra AICI


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: